دادخواست ها

شکایت کارگر از کارفرما بابت حقوق معوقه

  • پیش از پرداختن به مبحث حقوق معوقه شکایت کارگر از کارفرما در مراجع اداره کار به آن رسیدگی می‌شود. اگر کارفرما نتواند وظایف خود در قبال کارگران را انجام دهد، این امکان هست که کارگران برای دستیابی به حق خود برای طرح دعوا و پیگیری آن از طریق اداره کار اقدامات لازم را انجام دهند.

    هر ساله در اداره کار شاهد آن هستیم که اختلافات بین کارگر و کارفرما مطرح شده و در این صورت تعداد قابل توجهی دادخواست با موضوعات مختلف ارائه شده‌اند.

    موضوع حقوق و دستمزد، همیشه به عنوان مهم‌ترین مسائل در روابط کار به شمار می‌روند و پرداخت دستمزد جز وظیفه اصلی کارفرما محسوب می‌شود. هدف از انجام کار توسط کارگران این است که در پایان ماه، حقوق مشخصی را دریافت کنند. اما گاهی اوقات ممکن است که کارفرما برای چندین ماه نتواند که دستمزد کارکنان خود را پرداخت نماید و در این صورت باید تمام معوقات مربوطه را پرداخت کند.

    در واقع کارفرمایی که چند ماهی از پرداخت دستمزد کارگران خودداری نموده است، باید کلیه معوقات و حقوق پرداخت نشده کارگران را محاسبه نموده و در زمان مشخصی اقدام به پرداخت آن نماید. عدم پرداخت معوقات حقوق، یکی از دلایلی است که منجر به شکایت از کارفرما می‌شود.

    جدای از این که شکایت علیه کارفرما می تواند به موضوع عدم پرداخت دستمزد اشاره داشته باشد، حقوق معوقه آن‌ها نیز می‌تواند دلیلی برای شکایت از کارفرما باشد.

    کارگر اگر قصد شکایت از کارفرما بابت حقوق معوقه را داشته باشد، باید مبادرت به تنظیم دادخواست نماید. به بیان دیگر، لازمه رسیدگی به خواسته کارگر، ارائه دادخواست است.

    متن دادخواست باید به شیوه‌ای نگارش شود که تمامی اصول و قواعد دادخواست نویسی در آن رعایت شده باشد. به همین منظور، لازم است که جهت نگارش دادخواست با وکلا دادگستری راهنمایی و مشورت لازم اخذ شود.

    آیا کارگر بابت حقوق معوقه می‌تواند از کارفرما شکایت کند؟

    بحث حقوق و دستمزد همواره به عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل شکایت علیه کارفرما محسوب می‌شود. نپرداختن حقوق از یک طرف که دلیل موجه جهت اقامه دعوا علیه کارفرما است اما حقوق معوقه نیز در این زمینه دلیلی برای شکایت از کارفرما است.

    دلایل مختلفی باعث می‌شود تا پرداخت حقوق کارگران به تعویق بیفتد اما در هر صورت کارفرما وظیفه دارد که معوقات حقوق کارگران را پرداخت کند. در این صورت اگر کارفرما اقدامی را جهت پرداخت حقوق معوقه کارگران انجام ندهد، باید از او شکایت شود.

    بنابراین کارگر بابت حقوق معوقه کارفرما حق شکایت از وی را داشته و طرح شکایت از طرف او، جنبه موجه و قانونی دارد. در هر صورت کارگرانی که چندین ماه حقوق دریافت نکرده‌اند، این امکان را دارند که بابت حقوق معوقه شکایت کنند.

    شکایت بابت حقوق معوقه

    شرایط قانونی نگارش دادخواست شکایت علیه کارفرما بابت حقوق معوقه

    موارد مختلفی در روابط کاری می‌تواند منجر شود تا کارگر با کارفرما دچار اختلافاتی شوند. یکی از موارد اختلافی بین آن‌ها بحث مربوط به حقوق معوقه

    است. پرداخت حقوق کارگرانی که ماه‌ها است به تعویق افتاده است، به عنوان تکلیف قانونی برای کارفرمایان به شمار می‌رود، می‌تواند به موضوع اصلی دعاوی بین کارگر و کارفرما تبدیل شود.

    اگر کارفرما به هر دلیلی نتواند از عهده پرداخت حقوق و دستمزد کارگران برآید، در این صورت به احتمال فراوان با شکایت از جانب کارگران مواجه می‌شوند.

    اگر کارگر بابت این که دستمزد آن‌ها برای چندین ماه پرداخت  نشده است، برای حل این مسئله با کارفرما صحبت کند اما کارفرما قصدی برای پرداخت معوقات حقوق کارگران نداشته باشد، در این صورت کارگران برای آن که به حق قانونی خود برسد، لازم است که به صورت گروهی و دسته جمعی اقدام به شکایت علیه کارفرما نمایند.

    حال اگر کارفرما، اقدامی را برای پرداخت حقوق و دستمزد کارگران که به تعویق افتاده است، انجام ندهد، کارگر برای آن که به حق خود در این زمینه برسد، باید برای ثبت شکایت در اداره کار فرآیند قانونی را انجام دهد.

    بر اساس قانون، برای آن که به دعاوی کارگر و کارفرما در اداره کار رسیدگی شود، ارائه دادخواست لازم و ضروری است.

    ارائه دادخواست را می‌توان ابتدایی‌ترین مرحله در دعاوی کار و سایر دعاوی حقوقی در نظر گرفت. در صورتی که کارگر دادخواستی را در این زمینه تقدیم اداره کار نکند، امکان رسیدگی به خواسته وی وجود ندارد. تنظیم دادخواست خوب در این زمینه می‌تواند به نحوه رسیدگی به شکایات در اداره کار بسیار موثر باشد.

    دادخواستی که آیین و مقررات شکلی در آن رعایت نشده باشد، طبیعتا با رد دادخواست مواجه خواهد شد. نحوه نگارش متن دادخواست بسیار حائز اهمیت است و اگر اصول کلی دادخواست نویسی در آن رعایت نشود، مرجع رسیدگی کننده ترتیب اثری به دادخواست مربوطه نخواهد داد.

    چگونگی نگارش دادخواست بر اساس شرایط و مقررات ماده 51 قانون آیین دادرسی انجام می‌شود. طبق این ماده، موارد زیر باید در متن دادخواست عنوان شود:

    1. مشخصات خواهان و خوانده
    2. تعیین بهای خواسته
    3. آنچه که خواهان از اداره کار درخواست دارد.
    4. ذکر ادله کافی جهت اثبات ادعای طرح شده از طرف مدعی
    5. شرح خواسته
    6. امضاء خواهان

    موارد فوق در متن دادخواست باید بر اساس شرایط ذکر شده در قانون آیین دادرسی مدنی نوشته شوند. در صورتی که نواقصی در هرکدام از بخش های تنظیم دادخواست وجود داشته باشد، مرجع رسیدگی کننده اقدام به رد دادخواست می نماید.

    بنابراین لازم است که کلیه قواعد دادخواست نویسی در مورد دادخواست شکایت کارگر از کارفرما بابت حقوق معوقه رعایت شود. همین موضوع دلیلی بر آن است که خواهان برای نگارش دادخواست با وکلا متخصص مشورت حقوقی کند.

    دادخواست حقوق معوقه

    راهکار مناسب جهت تنظیم تخصصی دادخواست دعاوی کار

    در مورد این موضوع که کارفرما، معوقات حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کند، لازم است که کارگر برای شکایت از کارفرما، مقدمات لازم برای ثبت شکایت را انجام دهد. اگر کارگر بخواهد در رابطه با موضوع حقوق معوقه از کارفرما شکایت نماید، باید در وهله اول مبادرت به نگارش دادخواست کند.

    تنظیم دادخواست، یک نوع مهارت حقوقی محسوب شده که انجام آن عمدتا از سوی وکلا دادگستری صورت می‌گیرد. اگر به دنبال این هستید که نگارش دادخواست مرتبط با موضوع مزبور را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، سامانه وکیل کار در این زمینه به شما پیشنهاد می‌شود.

    در این سامانه، انواع مختلفی از دادخواست‌های مرتبط با دعاوی کار نگارش شده و در این صورت با سپردن تنظیم دادخواست به وکیل کار، از بابت کیفیت محتوای دادخواست، اطمینان خاطر نیز داشته باشید.

    جهت ثبت سفارش نگارش دادخواست و همچنین سایر خدمات حقوقی مرتبط با موضوعات اداره کار، کافیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا
    مشاوره تضمینی با وکیل ۸۷۱۳۲۴۴۴ - ۰۲۱